Сиви зекица

             Једног дана отишли смо код баке и деде. Пошто они имају велико двориште, моја сестра и ја смо се играле са нашим псом Џонијем.

            У једном тренутку бака је викнула:,,Дођите брзо,ухватила сам вам једног малог сивог зеку“.Чим смо то чуле, одмах смо притрчале, а ја сам први пут у животу узела малог зеку у наручје. Изгледао је као мала сива пуфница  која се изгубила. Одмах сам замолила маму и баку да га понесемо кући, а тако је и било. Кад смо стигле, сместиле смо га у велику картонску кутију на балкону у топло ћебенце да му не буде хладно. Донеле смо пуно шаргарепе, купуса и кукуруза које нам је деда дао.То је за њега био рај. Чешкале смо га сваки дан по стомаку и давале му хране онолико колико  му ниједан власник не би дао. Како је растао, тако је све више и више почео да искаче из картонске кутије. Сваки пут смо га враћале, али он није одустајао. Сутрадан, кад је дошло време да ја и моја сестра пођемо у школу, поздравиле  смо се са зеком и мами рекле да  добро пази на њега.По повратку одмах смо отрчале на балкон, али зеку нисмо виделе. Почеле смо да га тражимо и убрзо смо га нашле. Сакрио се иза старог фрижидера који више није радио. Помислила сам да то значи да хоће слободу. Отишле смо код баке и деде и објасниле им целу ситуацију. Они су нам рекли да ће га пустити у велико двориште где ће моћи скакутати, упознати нове пријатеље, дружити се са кокама и нашим малим куцом.

                   Срећна што смо направили добро дело. Од баке и деде отишла сам безбрижно, са осмехом на лицу и са уверењем да ће мој зека сада уживати.

                                                                                Светлана   Прерадовић   V/1

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.