Моје двориште кроз четири годишња доба

Моје дворишпте, иако је веома мало, испуњено је лепотом и даром природе. Често у њему примећујем разне промене. Пошто тата обожава воће, засадио је по једну трешњу, шљиву, вишњу и моју омиљену воћку, крушку.

Како пролазе годишња доба, тако се мења и моје двориште . Да почнемо од пролећа. У тренутку када се буди природа, лишће почиње да зелени  и разно воће да пупи. То је прави тренутак да изнесем свог канаринца Перка и корњачу Корнија да уживају у сунчаним данима. Мој куца Бади постаје весео и разигран.

А лето? Волим га, али када дођу тропске врућине сунце спржи траву у нашем дворишту, а кућни љубимци су нерасположени. Перко се стално чешка кљуном испод крила, жели да се купа, Бади седи и дахће док чека да га тата умије. Могло би се рећи да само Корни ужива у сунчању на топлом камену.

Јесен, годишње доба са пуно живописних боја ослика и моје двориште. Постаје хладније па Перка и Корнија уносим у кућу, а Бади се ушушкава у опало лишће ораха .

И ево дошли смо до зиме. Провејавају прве снежне пахуље. Све пада у дубоки зимски сан. Мислим да се тада Бади највише радује, весели се скакању по дубоком снегу. Корни иде у хибернацију, завукао се испод свог камена . Пошто дан траје краће, и Перко раније одлази на спавање, завучен у своје меко паперје.

Елена Линк VI/3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.