Морам – хоћу

Увек у животу постоје ствари које човек хоће и оне које мора да ради. Нешто што хоћемо, често се не може остварити, а ствари које морамо не можемо да избегнемо.

Ја не морам да радим пуно ствари, осим да идем у школу, да учим и да идем у продавницу, али мени се чини да је то нешто најтеже на свету.

Учење ми никад није ишло. Једноставно не могу да учим  ако ми се не учи. И то је то!  Деси се да учим  и по два сата, а мама уђе да  провери шта радим и тврди да није прошло ни петнаест минута.  Ја лепо не знам шта да кажем на то, па шта могу, наставим да учим, али овог пута немам снаге, само гледам у књигу.

Морам да идем у школу, а  и да не морам ишао бих. У школи сам упознао и стекао много другова. Једини проблем је што морам рано да устанем. Не могу да с е разбудим, па то ти  је! Наместим аларм, не чујем га. Легнем раније и опет се не пробудим на време. Ето, да није тога и претходно наваденог  проблема са учењем ја бих се у школи осећао као  риба у води.

Не желим много ствари у животу. Желим само да лежим и одмарам се по цео дан, али то је немогуће. Какав би то свет био кад би се сви одмарали и лежали по цео дан? Не бисмо били људи. Желим и да се цео дан играм напољу, али ни то не могу.

Једва дочекам да изађем из куће да се играм са друговима, али тата ме сачека на вратима и пита: „ Да ли си учио  данас?  Сутра идеш ујутру у школу!“  Сав изнервиран вратим се у собу и наставим да  „учим“, а под  тим подразумевам –  лежати, гледати у плафон и не радити ништа до краја дана.

Сутрадан у школи  сви ми говоре да је штета што нисам био, да су се  много забављали, играли фудбал, да су сви, баш сви  били напољу. Мени дође да плачем од муке!

Хоћу да имам свој мир чешће!  Хоћу да не морам толико да учим!

Алекса Зорић

VII/4

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.