Све нежне речи света

Ситнице у животу граде велике ствари, важне моменте за нас. За све њих је потребна љубав која се може пронаћи у многим облицима. Ја гајим различите врсте љубави за сваку ствар на овом свету. Љубав нас храни и чини нашу душу испуњеном.
Викендом волим да спавам јако дуго, а када се пробудим није ми ни до чега и пожелим да се вратим поново у кревет. Нешто што највише не волим јесте да сама себи спремим доручак. Разнежим се када на столу угледам тањир са свиме што волим да једем и шољу топлог чаја, без којег не могу да започнем дан. Поред свега, још лепше се осећам када видим порукицу од маме где пише: ,,Знам да си устала касно, доручак ти је на столу, а ја се брзо враћам. Пољубац!“ И, чим ми је дан добро почео, имам осећај да ће се тако наставити.
Сестра. Долорес у мом животу представља најсветлију тачку. Њу гледам потпуно другим очима и осећам највећу могућу количину љубави на овом свету. Од почетка школске године, данима нисам могла да прихватим то да више нећемо бити стално заједно и радити све заједно. Једноставно нисам могла да прихватим да није ту уз мене, него у другој држави. При растанку нисам могла да сакријем сузе. Ноћима сам плакала јер ње није било на јастуку поред мог и нисам осећала њено присуство. Можда је чудно, али, осећала сам се јако усамљено иако сам  знала да ће  долазити кући за викенд . Ишчекујем   сваки викенд да  је загрлим и да је не пустим да оде. Никада се тако нисам осећала и никада нисам била толико усамљена и затворена у себе. Она ми једина врати осмех на лице и пробуди ону стару и веселу Дариу у мени.
Имати некога крај себе коме можеш све да кажеш, ко те разуме ако му кажеш само једну реч је право богатство. Недавно сам била у граду са другарицом. Био је огроман пљусак и грмљавина, а она зна колико се ја тога плашим. Пратила ме је до пола пута јер је журила да стигне на тренинг. Рекла ми је: ,,Обуци ту јакну одмах, хладно је и јави ми се обавезно када стигнеш кући!“ Знам ја да је њој стало до мене. Знам да ме воли и осећала сам се посебном јер имам некога ко брине о мени као друга мама. Постоји много таквих лепих момената и заједничких доживљаја, и знам да такву особу треба да чувам уз себе јер је таквих стварно мало.
Ја се не заљубљујем често, али имала сам љубав коју ћу сигурно дуго памтити. Још у шестом разреду имала сам своју љубавну причу, ако тако могу да је назовем, која је трајала годину и по. На ходницима школе трчала сам за њим како бих била у његовој близини. Гледала сам га потпуно другачије него остале. Сликала сам га на сваком ћошку школе, онако скроз неприметно. Постао ми је једна од најважнијих особа на свету, иако сам  знала да је то неузвраћена љубав. Осећала сам неки пријатан немир и оно познато треперење у стомаку, али било ми је баш лепо. Када си заљубљен у некога, све у вези са њим је лепо и посебно, па чак и његове мане. Био  је то прави школски пример заљубљености.
Поред свих ових, лепих осећања, успомена и драгих особа, знам да саме речи волим те нису једини начин да докажеш некоме своју љубав. Има много снажнијих речи и поступака који ме чине срећном, а поред тога, то је својствено само мени. ,,Волим те“ може да каже било ко у било које време, а да то чак и не мисли. Ако некога волиш, докажи то, покажи своја осећања и поклони себе.

Дариа Зебардаст Најјар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.