Divim mu se

Ponekad poželim da se družim sa određenim ljudima, drugarima, rodbinom. Svako od njih mi po nečemu odgovara. Neko od njih je interesantan da se šalimo, neko da se igramo, neko da pričamo ozbiljne priče. Neko, veoma važan, u mom životu, osoba kojoj se divim je deka Đorđe.

Deka priča interesantne priče na šaljiv način. Ponekad, ispriča istu priču, ali uvek na neki drugi način, pa se mi zainteresujemo, kao da je nikada nismo čuli. Njegovo znanje  o biljkama i životinjama je veliko. On zna gde žive, šta vole, kako izgledaju biljke i životinje. Često se dogodi da ne znam odgovor na neko pitanje. Mama i tata pokušaju da mi pomognu, a ako ne uspemo, zovemo deku. Mama često traži dekinu pomoć ako nešto treba da napravi, da izabere. On uvek ima strpljenja za sve naše probleme.

Već desetak godina je u penziji, a skoro svaki dan nešto napravi. Voli  od drveta da  izrađuje ikone, slike, razne oblike. Njegov hobi je postao interesantan njegovom kućnom ljubimcu, papagaju, koga uči da priča, da zatvori svoj kavez. Papagaj obožava da šeta po dekinom alatu, dok  radi. Pitala sam ga jednom kako to on zna o svemu po nešto, o svačemu svašta. Odgovorio mi je da voli da čita knjige, da gleda kulturne emisije, a ponekad i neki kaubojski film. Obožavam da gledam sa dekom kauboje. Zanimljivo mi je kada komentariše dešavanja na filmu. Obožavam sve što moj deka radi.

Bila sam mala kada sam zavolela dekino pričanje i čitanje priča. Nisam razumela zašto, ponekad, deka mora da prekine priču, da bismo mi išli kući. Zar mama i tata ne razumeju da ja volim da se družim sa dekom, da pričam sa njim, da provodim vreme sa njim jer mu se divim?

Emilija Ermenc

V/3

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.