Прича једног пса

Ја сам пас Жућа. Живим у дому за напуштене псе и још сам мали. Када сам се родио, одвојили су ме од моје мајке и избацили на улицу.

Овде, где живим већ дуго стално сам у кавезу. Храну ми доносе једном у три дана, а о води да не причам. Сипају воду у једну већу чинију па стоји па тако док не позелени.

Једном су два огромна човека стaла баш код мог кавеза па сам их чуо како причају. Први је рекао: „Ако у скорије време неко не удоми овог пса, морамо да га избацимо одавде.“ Нисам знао о коме говоре, али понадао сам се да мисле на мене. Зашто? Питате се, е па одговор је лак. Кладим се да они напољу живе много боље, него ја овде.

Следећег дана се десило нешто неочекивано. Дошла је једна девојчица са родитељимa. Ишли су од кавеза до кавеза и зауставили се баш код мог. „Мама“, рекла је девојчица, „можемо ли, молим те, да узмемо овог? Види како је тужан.“

Даље је све било нестварно лепо. Седео сам у некој чудној кућици која се помера, а поред мене је седела девојчица и тако умилно ме гледала и нешто ми говорила. Онда смо се зауставили испред једне велике куће, а пустили су ме да слободно ходам у једном дивном великом дворишту. Срце ми је треперило од среће и узбуђења.

Поред врата је био мој креветић са лепо послаганим играчкама. Ту су биле и две чиније – једна за воду , а у другој кексићи.

Девојчица и ја смо најбољи пријатељи. Ирам се и трчкарам по цео дан.

Како је мало потребно за савршену срећу!

Сара Рељ

V/2

Druženje zanemarenih pasa: Što se događa iza kulisa kako bi se loše  prihvaćeni pas udomio - Scoop

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.