Stilske vežbe

Oko pet popodne završava nam  se čas hemije. Izlazim iz učionice polako jer proveravam da li sam ponela i jaknu. Svi me guraju, žure na sledeći čas. Kao i uvek! To nije ništa neuobičajeno, svi žure da bi uhvatili što više slobodnog vremena na odmoru. Ali, ovog puta je svaki minut bio dragocen da bismo ponovili matematiku pred kontrolni.

Ulazim u učionicu držeći sve stvari koje su mi u međuvremenu poispadale. Jedan moj drug, koji verovatno ni ne zna da imamo  kontrolni, smeje mi se iz sve snage. U učionici je napeto, svi su nervozni, viču jedni na druge, propituju se.

Ulazi nastavnik, mislim da nešto i kasni, deli nam kontrolni smešeći se.

 

Drug koji  ne brine ni za šta

Ne znam tačno koliko je sati, a nije mi ni važno. Izgleda da su svi u razredu u nekoj žurbi. Pojma nemam šta im je, ali pomislim ako je neka frka da se i ja uklopim.  Na vratima me zakoči drugarica.  Nešto traži. Ko još traži bilo šta na vratima?!  Posle sam se iskidao od smeha jer joj je na vratima druge učionice sve  što je teglila poispadalo.

Sedam kao i obično u poslednju klupu. Gledam i ništa mi nije jasno –  svi viču, nervozni. E, pa zbog ovog nisam morao da žurim!

Stiže i nastavnik  i to baš uvek mora na vreme.  Deli nam neke papire. Kontrolni?

 

Vitez

Kasno tog popodneva  završava se viteški sastanak pod šatorom broj 1. Svi izlaze, izlazim i ja, samo među poslednjima, hodam polako i osvrćem se jer mi se čini da sam nešto zaboravio od ratničke opreme, tražim svoj viteški oklop.  Svi se guraju neka panika se širi među ostalim vitezovima.  Uvek je tako posle okupljanja, ali ovog puta je mnogo napetije jer za samo nekoliko minuta počinje presudna bitka.

Stupam na bojno polje, pridržavam s mukom svo oružje i opremu, ponovo se prebrojavajući. Jedna aždaja sa ogromnom glavom bljuje vatru na mene, samo zato što joj je sve to zanimljivo.

Svi smo na okupu, uvežbavamo poteze, zamahujemo mačevima i urlamo da bismo ojačali pred bitku.

Izaslanik protivničkog tabora staje pred nas naoružan do zuba. Početak bitke  se

proglašava udarcem u gong!

Maja Đurić

VIII/4

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.