Mисли ми лете

Нисам се обрадовао септембру и повратку у школу. Зашто ? Зато што не могу више времена да проведем са бабом и дедом у селу Раткову.

     Ја “грејем “ школску столицу и пишем силне писмене тестове, а мој срећни деда Милан вози трактор и бере кукурузе. Док наставница биологије прича о цитоплазми, ја мислим о деди, о томе да ли је упалио „беларуса“ или „махиндру“ и да ли је поправио стари круњач .Све бих дао да могу септембарске топле вечери провести у круњењу кукуруза.

Kec Florika

На часу разредна говори о здравој исхрани и црта некакву пирамиду, а ја мислим о слаткој бабиној бундевари. Не кажем да разредна није у праву, али нема лепше и здравије хране од бабиних пита .

PITA SA BUNDEVOM - BUNDEVARA, ukusna zimska poslastica.

Наставник математике задаје задатке – Kо има више кликера? Паја или Жика! Пусти кликере! Прерастао сам их ја , мислим о томе колико ће вагона кукуруза деда убрати и хоће ли ова година бити плоднија од прошле .

     Историчарка предаје о далекој прошлости , а ја мислим о дедином комшији Панти који пече ракију код нас и прича како се овде  живело и јело. Причао би он и дуже да по њега не дође жена Јаворка, јер је потребан неко да му покаже пут до куће.      На часу географије Ања одговара на питања о свемиру . Све она зна! Није да ме не занима, али мој простор је ипак сеоски атар, посејана пшеница, здрави клипови кукуруза, лепе главе сунцокрета окренуте Сунцу .

Стефан Драгичевић

Otkriveno zašto suncokreti prate Sunce

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.